donderdag, 12. mei 2011 - 18:16 Update: 08-07-2014 0:58

Directe straffen rondom titelwedstrijd Ajax - FC Twente

Mensen die zich niet gedragen rondom de wedstrijd van aanstaande zondag 15 mei past het OM lik-op-stuk-beleid toe. Dit betekent dat iedereen die wordt aangehouden direct een passende straf kan verwachten. Dat kan variëren van gevangenisstraf met stadionverbod tot een werkstraf of geldboete.

Voor lichte feiten is er maandag een taakstrafzitting. Mensen die meer ernstige feiten begaan, moeten zich verantwoorden tegenover de rechtbank in snelrechtzitting(en) binnen veertien dagen. Gegadigden voor die zittingen blijven mogelijk vastzitten tot ze naar de rechtbank worden gebracht voor de behandeling van hun zaak.

De reguliere zondagdienst waarbij parketsecretarissen zaken beoordelen en afdoen op het politiebureau wordt aanstaande zondag met twee extra parketsecretarissen gedraaid. Daarnaast is er een officier van justitie aanwezig in de Arena (zoals vaker gebeurt bij `risicowedstrijden'). Verder zijn er andere OM-medewerkers beschikbaar om bijstand te kunnen verlenen bij ernstige ongeregeldheden en massale aanhoudingen.
Categorie:
Tag(s):