zondag, 3. juli 2011 - 17:02

Directeur Chemie-Pack opnieuw opgepakt om verdenking brandstichting

Moerdijk

De politie Midden en West Brabant heeft zondag de directeur, de productieleider en de KAM-coördinator van Chemie-Pack aangehouden in verband met een nieuwe verdenking die is gerezen tijdens de zondag afgenomen verhoren. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) zondagmiddag bekendgemaakt.

'Opzettelijke brandstichting'
Uit de verhoren is gebleken dat er vermoedelijk zodanig roekeloos is gehandeld dat er sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting. Afgelopen dinsdag werden de drie samen met de productiechef aangehouden op verdenking van het opzettelijk grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen opslaan, bewerken en verwerken op plaatsen waar dit niet was toegestaan volgens de aan het bedrijf verstrekte milieuvergunning.

Bovendien waren volgens het Functioneel Parket de genomen veiligheidsmaatregelen op die plaatsen niet voldoende. Hierdoor kon de brand de omvang aannemen die hij op 5 januari 2011 had.

Voor de drie verdachten die zondag zijn aangehouden komt de nieuwe verdenking van opzettelijke brandstichting bij de verdenkingen die er al eerder waren. De produktiechef is zondag op vrije voeten gesteld, hij wordt nog steeds gezien als verdachte, maar de nieuwe verdenking is niet tegen hem gerezen.

De zondag aangehouden verdachten zullen zo snel mogelijk voorgeleid worden aan de rechter-commissaris in Breda. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Midden en West Brabant in samenwerking met de Arbeidsinspectie, VROM-IOD en het Landelijk Team Forensische Opsporing van het KLPD. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.
Provincie:
Tag(s):