dinsdag, 9. augustus 2011 - 17:55

Directeur Maasstad Ziekenhuis per direct opgestapt

Rotterdam

Algemeen directeur Paul Smits van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam heeft met ingang van 9 augustus zijn functie neergelegd. 'Dat is de uitkomst van intensief overleg tussen de Raad van Toezicht van het Maasstad Ziekenhuis en de heer Smits', meldt het ziekenhuis dinsdag.

Uitbraak Klebsiella bacterie
Smits heeft na de uitbraak van de multiresistente bacterie (Klebsiella Oxa-48) de bestrijding ter hand genomen. Het definitief oplossen van de problemen en herstel van vertrouwen van patiënten in het ziekenhuis staan nu centraal. De Raad van Toezicht en Smits vinden dat een nieuw bestuur daar invulling aan moet geven.

Jaarloon 235.989
Zoals dat bij zijn aantreden in 2004 is vastgelegd in zijn arbeidscontract heeft Smits bij beëindiging dienstverband recht op een basisjaarsalaris van 235.898 euro.

Zoals bekend heeft de Raad van Toezicht met ingang van 1 augustus 2011 prof. dr. Léon Eijsman benoemd als interim-bestuurder. Hij geeft leiding aan het oplossen van de problemen rond de multiresistente bacterie. De Raad van Toezicht beraadt zich op de tijdelijke en definitieve bestuursstructuur.
Provincie:
Tag(s):