vrijdag, 25. februari 2011 - 10:11

Districtschef politie Drenthe krijgt voorwaardelijk strafontslag

Assen

Na een tuchtrechtelijk onderzoek door de politie Drenthe, is de districtschef van Zuidwest Drenthe, Gerda Dijksman, een voorwaardelijke strafontslag opgelegd. Hiernaast mag zij de functie van districtschef niet meer bekleden.

Aanleiding voor deze maatregelen zijn de uitkomsten van een door Politie Drenthe uitgevoerd tuchtrechtelijk onderzoek. Dit onderzoek was opgestart na een uiting van de districtschef via het medium Twitter met betrekking tot een geval van koolmonoxide-vergiftiging in een flatgebouw in Meppel op 25 december 2010. Zonder de feiten te kennen veronderstelde de districtschef in een ‘tweet’ dat er sprake zou zijn geweest van een geval van huiselijk geweld.

De korpsbeheerder heeft in zijn strafoplegging rekening gehouden met het feit dat betreffende districtschef al eerder de grenzen van het toelaatbare in de sociale media heeft opgezocht. In augustus 2010 sprak hij haar aan op haar gedrag naar aanleiding van een tweet over de PVV.

De korpsbeheerder heeft de districtschef van Zuidwest Drenthe voorwaardelijk strafontslag aangezegd met een proeftijd van twee jaar.
Provincie:
Tag(s):