dinsdag, 1. februari 2011 - 20:56

Districtsvorming brandweer Noord- en Midden-Drenthe; 1 voor 15!

Regio

De burgemeesters van de gemeenten Aa & Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo tekenen donderdag de intentieverklaring voor de districtsvorming van brandweer Noord- en Midden-Drenthe. Met de ondertekening wordt de samenwerking tussen de vijf verschillende brandweerafdelingen bekrachtigd.

In navolging van Brandweer ZuidWest wordt ook in Noord en Midden één brandweerdistrict gevormd. De ontwikkeling 1 voor 15 houdt in dat de beroepsmedewerkers van de vijf verschillende gemeenten gaan samenwerken binnen één organisatie. Op die manier kan efficiënter gewerkt worden en is de organisatie van de brandweerzorg in het district minder kwetsbaar. De backoffice die op deze manier gevormd wordt, verleent haar diensten aan de vijftien brandweerposten in de vijf gemeenten in het district. Vooralsnog blijven de medewerkers werkzaam op de locatie waar vanuit zij nu ook werken. Er wordt dan ook samengewerkt binnen de zogenoemde ‘virtuele backoffice’.

De brandweerposten die gevestigd zijn in het district blijven gewoon bestaan. Zij worden vanuit de nieuwe organisatie direct ondersteund door drie clusterhoofden Repressie en Personeel. Een clusterhoofd voor Noordenveld, een clusterhoofd voor Tynaarlo en Aa & Hunze en een clusterhoofd voor Assen en Midden-Drenthe.Voor de bijna 300 vrijwilligers, die het district telt, verandert er weinig.
Provincie:
Tag(s):