vrijdag, 3. juni 2011 - 16:11

Diverse branden lijken aangestoken

Amersfoort

De politie kreeg op donderdag 2 juni meerdere meldingen van brandjes die vermoedelijk allemaal zijn aangestoken. Twee branden leidden zelfs tot schade aan woningen en gevaar voor de bewoners.

Om 03.00 werd bewoner aan de Woudzoom wakker gebeld door omwonenden dat er brand was in zijn voortuin. Er bleken twee afvalcontainers en een schutting in brand te staan. De bewoner kon zelf de brand blussen. Een andere bewoner aan de Woudzoom verklaarde rond 03.15 uur wakker te zijn geworden van het geluid van knisperend vuur. Hij zag dat zijn kliko in brand stond. Ook hij wist het vuur zelf te blussen. Zijn garage – grenzend aan zijn woning – raakte zwartgeblakerd.

Korte tijd later, rond 03.20 uur werd vermoedelijk brand gesticht nabij een woning aan ’t Laar. Hier brandden niet alleen twee kliko’s uit, maar ook een geparkeerde auto en een carport. De woning raakte licht beschadigd. Gelukkig werden de bewoners wakker toen een raam van haar woning sprong door de hitte en konden zij voortijdig de woning verlaten. Enkele naastgelegen woningen werden tijdelijk ontruimd. De brandweer heeft het vuur geblust.

Rond 4.55 uur kreeg de politie de melding dat er op de Oude Kerklaan, achter een kerkgebouw, containers in de brand stonden. De branden werden geblust. Ook hierbij is brandstichting de vermoedelijke oorzaak.


De politie heeft inmiddels buurtonderzoek verricht. Daarnaast heeft de forensisch opsporing nader sporenonderzoek gedaan bij de diverse brandplekken.
Provincie:
Tag(s):