maandag, 26. december 2011 - 13:42

Diverse inbraken tijdens kerstavond en 1e kerstdag

De politie heeft zaterdag en zondag op diverse plaatsen in de provincie te maken gehad met de afhandeling van woninginbraken. Bij de politie zijn zeker 15 inbraken bekend. De inbraken vonden plaats in Doezum, Groningen, Veendam, Stadskanaal, Leek en Haren. In bijna alle gevallen zijn geld, sieraden, audioapparatuur en/of computers.

In Groningen werden zeker drie studentenwoningen door het dievengilde bezocht. Opvallend hierbij was dat de dief/dieven binnen is/zijn gekomen door een deur via de flippermethode open te krijgen. Op deze manier kan een kwaadwillend persoon simpel binnenkomen.

In Haren en in het nabijgelegen Glimmen en Groningen-Zuid werd zeker bij zeven woningen ingebroken. In de meeste gevallen werd de voor- en/of achterdeur geforceerd en waren bewoners vanwege vakantie of kerstbezoek elders. De inbraken vonden met name plaats tussen zondagmiddag en zondagavond.

Andere inbraken vonden verspreid in de provincie plaats. In een aantal gevallen viel het de politie op dat deuren niet correct waren afgesloten. Op deze manier kan een inbreker via de flippermethode (kaartje tussen kozijn en deur) of de hengelmethode (haakje via de brievenbus naar de deurvergrendeling) simpel binnenkomen. Bij een woning in Leek is de beveiliging vermoedelijk dusdanig geweest dat de dieven, ondanks meerdere pogingen, niet binnen konden komen.

De politie adviseert huiseigenaren altijd ramen en deuren correct en met een nachtslot af te sluiten. Daarnaast zijn er speciale sloten op raampjes (bovenlicht) waardoor een inbreker een raam niet open kan breken.
Provincie:
Tag(s):