dinsdag, 5. april 2011 - 13:37

DNA-match vader 12-jarige tienermoeder en baby

Groningen

Het Openbaar Ministerie in Groningen houdt er ernstig rekening mee dat de 52-jarige vader van het 12-jarige meisje, die twee weken geleden van een dochter beviel, de vader is. Dit maakte een woordvoerster van het OM in Groningen bekend.

Nadat het meisje op 22 maart j.l. beviel van een dochter tijdens een schoolreisje van de basisschool, startte de politie een onderzoek naar de vader van het kind. Hiervoor heeft de vader vorige week op vrijwillige basis DNA afgestaan. Volgens de woordvoerster van het OM is het meisje nog niet gehoord door de politie.

Na vergelijk van DNA van de baby en de vader van het 12-jarige meisje, komt het Nederlands Forensisch Instituut tot de conclusie dat de kans zeer aannemelijk is dat de 52-jarige man de vader is van de baby.

Uiteindelijk willen zowel de politie, als de burgemeester als het OM duidelijkheid omtrent het ontstaan van de zwangerschap bij het toen 11-jarige meisje. Dat het meisje op haar 11e zwanger is geraakt, betekent op zichzelf dat er sprake is van een strafbaar feit.

In artikel 244 van het Wetboek van Strafrecht is seks met een minderjarige onder de 12 strafbaar gesteld. Daarnaast is er aangifte gedaan door de Raad voor de Kinderbescherming. Op dit moment wordt de man door de politie verhoord.
Provincie:
Tag(s):