woensdag, 1. juni 2011 - 16:54

Dode bij eenzijdige aanrijding Amsterdam

Amsterdam

Op de Haarlemmerweg is dinsdagavond rond 23.30 uur een 27-jarige man uit Litouwen verongelukt nadat de auto waar hij achterin zat, bij een eenzijdig ongeval tegen een paal met verkeerslichten was gereden. Dit heeft een woordvoerder van de politie woensdag laten weten.

De 27-jarige man reed dinsdagavond mee in een auto samen met nog twee andere mannen van 20 en 22 jaar oud. De auto reed met zeer hoge snelheid op de Haarlemmerweg de stad uit, toen de autovermoedelijk tegen de stoep aan kwam en begon te slingeren. Uiteindelijk klapte de auto met hoge snelheid op een paal met verkeerslichten.

Hierbij raakte de 27-jarige man ernstig gewond en moest ter plekke worden gereanimeerd. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis maar daar later die nacht aan zijn verwondingen bezweken en overleden.

Van de 22-jarige bestuurder bleek dat hij na een alcoholtest te veel had gedronken. De 20-jarige bijrijder, die niet had gedronken, beweerde tegenover de politie dat hij de auto had bestuurd. Getuigen hebben tegenover de politie verklaard dat de 22-jarige man de auto had bestuurd. De politie heeft beide mannen aangehouden.

Kijk voor alle foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):