vrijdag, 9. december 2011 - 18:55

Dode bij schietpartij in supermarkt, kassière gedood en dader pleegt zelfmoord

Almelo

In een C1000 supermarkt in winkelcentrum Schelfhorst in Almelo heeft vrijdagavond een schietincident plaatsgevonden waarbij een 18-jarige vrouw om het leven is gekomen.

Een man, die een agent in opleiding was bij het korps Amsterdam-Amstelland, opende om nog onduidelijke reden het vuur op de vrouw die achter de servicebalie stond. Zij overleed aan de verwondingen die zij opliep.

De dader sloeg hierna op de vlucht en werd later dood in zijn woning gevonden aan de Kerkengang in het centrum van Almelo. Het bleek dat de man zichzelf van het leven had beroofd. Het is volgens de politie nog niet duidelijk of de agent in opleiding gebruik heeft gemaakt van zijn dienstwapen. In de woning van de man trof men twee afscheidsbrieven aan. Over de relatie tussen het tweetal is nog niets bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat zij bekenden van elkaar waren.

Burgemeester Hermans-Vloedbeld van Almelo heeft geschokt gereageerd op de schietpartij in winkelcentrum. Zij heeft gesproken met familieleden van het slachtoffer en collega´s.

Update

Het AD meldt zaterdag dat de man die de 18-jarige vrouw, Ashana W., doodschoot, haar ex-vriend was. Hij bedreigde haar al langer met de dood. Volgens de krant kon hij het niet accepteren dat zij de relatie had verbroken.
Ashana was bang voor hem.
Provincie:
Tag(s):