vrijdag, 23. december 2011 - 22:25

Dode bij twee aanrijdingen met drie personenauto's op A7

Drachten

Bij twee aanrijdingen met drie personenauto's is vrijdagavond op de A7 één persoon om het leven gekomen, één persoon zwaargewond geraakt en vier personen raakten lichtgewond. Dit heeft een politiewoordvoerder van politie Friesland bekendgemaakt.

De eerste aanrijding vond rond 20.15 uur plaats op de rijbaan van Heerenveen naar Groningen ter hoogte van Drachten. Dit was een kop-staartbotsing waarbij twee auto's betrokken waren. Bij deze botsing vielen de vier lichtgewonden en de zwaargewonde. De zwaargewonde persoon is overgebracht naar een ziekenhuis, de lichtgewonden zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Kort na dit ongeval reed een derde auto langs de auto's van de kop-staartbotsing en botste toen zelf door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De bestuurder hiervan is om het leven gekomen.

De hele weg is nog voor het verkeer afgesloten. De verkeersongevallenanalisten zij druk bezig met onderzoek. De wegafsluiting duurt waarschijnlijk nog tot 23.30 uur. Het verkeer wordt omgeleid..
Provincie:
Tag(s):