donderdag, 10. februari 2011 - 22:14

Dode en zwaargewonde bij frontale botsing

Balkbrug

Op de Zwolseweg (N377) is donderdagavond een frontale botsing tussen twee auto’s geweest. Hierbij is een dode en een zwaargewonde gevallen.

De zwaargewonde man werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Voor het dodelijke slachtoffer kwam alle hulp te laat. Hij overleed, ondanks een snelle inzet met de medische diensten, op de plaats van het ongeval.

Het ongeval is ontstaan nadat de bestuurder van één van de auto's bewusteloos is geraakt in zijn auto. Uit bloedonderzoek blijkt dat zijn bloedsuiker levensgevaarlijk laag was. Dat verklaart waarom hij geleidelijk naar de andere kant van de weg is gereden, en twee auto's heeft geraakt. Een frontale aanrijding was niet meer te voorkomen.

De verkeersongevallen analysegroep van de politie legde de sporen van het ongeval vast om de juiste toedracht op papier te kunnen krijgen. Beide auto’s werden totaal vernield door een berger afgesleept.

De provinciale weg is meer dan drie uur afgesloten geweest om hulpverlening, onderzoek en berging van de voertuigen mogelijk te maken. Voor het doorgaande verkeer werd een omleidingroute ingesteld.
Provincie:
Tag(s):