maandag, 25. juli 2011 - 20:35

Dode en zwaargewonde door vermoedelijk straatrace

Utrecht

Een mogelijke straatrace in Utrecht heeft maandagmiddag het leven gekost aan één persoon. Een andere ligt zwaargewond in een ziekenhuis. Het ongeval vond plaats rond 15.30 uur.

Twee voertuigen reden met hoge snelheid over de Cartesiusweg. De auto waarin de twee slachtoffers zaten, werd van achteren aangereden door een automobilist in een BMW, die samen met een andere auto met hoge snelheid over de Cartesiusweg reed.

De twee slachtoffers raakten na de botsing van de weg en kwamen tegen een boom tot stilstand.

De brandweer heeft beide slachtoffers uit hun auto moeten bevrijden waarna ze met spoed zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is kort na aankomst één van de slachtoffers overleden. Over de identiteit van de slachtoffers kon de politie nog niks zeggen.

De weg is urenlang afgesloten geweest voor hulpwerkzaamheden en politie-onderzoek.De politie vermoedt dat de twee slachtoffer zijn geworden van een straatrace en zoekt getuigen.

De bestuurder van de BMW bleef ongedeerd, maar is wel aangehouden. Een tweede voertuig dat bij de ‘race’ betrokken is met hoge snelheid doorgereden. De politie is op zoek naar die bestuurder. Het gaat om mogelijk ook een donkerkleurige BMW of een Audi. De politie hoopt dat getuigen 0900-8844 bellen.
Provincie:
Tag(s):