maandag, 5. december 2011 - 13:45

Dode man aangetroffen in Haagse woning

Politieagenten troffen afgelopen zaterdag omstreeks 23.00 uur in een woning aan de Luxemburgstraat het stoffelijk overschot van een 36-jarige man uit Den Haag. 'Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen', meldt de politie maandag.

Een Team Grootschalig Opsporing van Politie Haaglanden doet onder leiding van een officier van Justitie onderzoek naar het overlijden.

Melding
Bij de politie kwam vrijdag 2 december om 22.30 uur een melding binnen van een getuige, die had gezien dat onbekende mannen in de omgeving van de Capadosestraat rondreden in de auto van een vermiste persoon.

Vier aanhoudingen
De politie trof zag de auto, met daarin vier mannen, even later rijden in de omgeving van de Jan Vosstraat. Bij het zien van de agenten verlieten enkele inzittenden het voertuig en gingen zij er rennend vandoor. Nadat een agent een waarschuwingsschot had gelost, werden drie Hagenaars van 24, 25 en 28 jaar en een 27-jarige man uit Engeland aangehouden.

Recherche-onderzoek
Uit recherche-onderzoek bleek dat de vermiste eigenaar van het voertuig zich mogelijk in een woning aan de Luxemburgstraat bevond. Zaterdag 3 december om 23.15 uur werd de woning door de politie betreden en troffen agenten er de eigenaar van het voertuig aan.

Hij bleek te zijn overleden als gevolg van een misdrijf. De recherche stelt een onderzoek in naar het overlijden van de Hagenaar.

Dinsdag 6 december worden de verdachten voorgeleid bij de rechter-commissris. Zij zitten in beperkingen. Dat betekent dat politie en justitie terughoudend zijn met het vertrekken van informatie.


Tips?
Heeft u informatie over het gewelddadige overlijden van de Hagenaar neemt u dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):