vrijdag, 19. augustus 2011 - 15:27

Dode man Twentekanaal door misdrijf omgekomen

Delden

De 59-jarige Jan Diphoorn uit Hengelo die donderdagochtend 18 augustus omstreeks 7.30 uur dood werd aangetroffen in het Twentekanaal, is door een misdrijf om het leven gekomen. 'Sectie heeft dit uitgewezen', meldt de politie maandag.

Update maandag 22-8-11
Het Team Grootschalig Opsporing, genaamd TGO Maureen, zet het onderzoek voort met 20 rechercheurs. Naar aanleiding van een eerdere getuigenoproep hebben 5 mensen zich gemeld

Eerdere berichtgeving
Donderdagochtend, omstreeks 07.30 uur is in Delden tijdens het maaien van de berm langs het Twentekanaal, ter hoogte van het viaduct van de A1 nabij het Grasbroek, het lichaam van een man in het water aangetroffen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een 59-jarige man uit Hengelo. Omdat op dit moment een misdrijf niet kan worden uitgesloten is het Team Grootschalig Opsporing een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak.

Onderdeel van dit onderzoek is inzichtelijk te krijgen wat er gebeurd kan zijn tussen woensdagavond 17 augustus, toen hij voor het laatst in zijn woning aan de Bornsestraat in Hengelo is gezien en zijn aantreffen omstreeks 07.30 uur donderdagochtend 18 augustus.

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen die iets bijzonders hebben gezien in de periode van woensdagavond 18 augustus tot donderdagochtend 19 augustus in de omgeving Bornsestraat te Hengelo en/of het Twentekanaal, nabij het Grasbroek.

De 59-jarige Hengeloër is een blanke man van ongeveer 1.60 m lang, met kort bruin haar en een buikje.
Provincie:
Tag(s):