maandag, 8. augustus 2011 - 19:05

Dodelijk ongeval Molenwater Middelburg

Middelburg

Bij een ongeval op het Molenwater in Middelburg is zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur een 81-jarige man uit Middelburg om het leven gekomen.

De man fietste aan de rechterkant van de weg richting de Schouwburg toen hij waarschijnlijk werd aangereden door een auto. De auto is na het ongeval doorgereden. Eerste getuigen hebben gemeld dat het zou gaan om een blauwe auto met achter het stuur mogelijk een oudere dame.

De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. De opgeroepen traumaheli kon onverrichter zake terug.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Daaruit is tot nu toe is niet duidelijk geworden of de man door een aanrijding of door een andere oorzaak om het leven is gekomen.

Over het merk en type van betrokken auto bestaat onduidelijkheid. Uit latere gesprekken met omstanders die het ongeval hebben gezien is gezegd dat het zou gaan om een kobaltblauwe metallic auto. De oudere dame achter het stuur zou gekleed zijn in een lichtroze shirt en dito korte broek. De vrouw heeft kort geknipt grijs haar.

Uit getuigenverklaringen later die middag is ook naar voren gekomen dat de bestuurster na het ongeval even is gestopt en daarna de plaats van het ongeval heeft verlaten zonder zich bekend te maken.

Maandagochtend heeft de vrouw van de blauwe auto zich bij de politie gemeld. Het gaat om een 81-jarige vrouw uit Middelburg. Zij heeft een verklaring afgelegd en haar auto werd onderzocht. Daarbij werd duidelijk dat zij de man niet heeft geraakt. Getuigen hebben de man zien slingeren en daarna zien vallen. Daarbij heeft hij ernstig hoofdletsel opgelopen en hij is aan de gevolgen daarvan overleden.

De politie heeft het onderzoek afgerond.
Provincie:
Tag(s):