maandag, 12. september 2011 - 7:50

Doek! winnaar toneelprijs 2011

Amsterdam

De AVRO Toneel Publieksprijs is dit jaar gewonnen door DOEK! van Kik Productions. De prestigieuze prijs is zondag 11 september voor de tiende keer uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De tweede prijs was voor Zadelpijn en ander damesleed en De Aanslag kreeg de derde prijs. Beide voorstellingen zijn producties van Bos Theaterproducties. Tijdens de extra AVRO radio-uitzending ‘Opium op het Theatergala’ op radio 1, bracht radiopresentator Hans Smit live verslag en sprak hij ondermeer met de winnaars van de avond.

De prijs van het publiek voor de beste voorstelling van het afgelopen seizoen, de AVRO Toneel Publieksprijs, is dit jaar gegaan naar de productie DOEK! van Kik Productions. Meer dan 30.000 mensen brachten hun stem uit door middel van stemformulieren in het theater en via een online stemronde. De winnaar ontvangt een bedrag van € 25.000,-, te besteden aan een volgende productie, beschikbaar gesteld door de AVRO. Daarnaast ontvangt de winnaar zendtijd en een promotiepakket. Prijswinnaars twee en drie ontvangen ieder een bedrag van € 3.000,-, eveneens te besteden aan een volgende productie.

Algemeen Directeur van de AVRO Willemijn Maas reikte de AVRO Toneel Publieksprijs 2011 uit: “De AVRO Toneel Publieksprijs een bijzondere prijs. Het publiek maakt een eigen keuze uit het ruime toneelaanbod. Welke voorstelling blijft bij de bezoeker in het geheugen gegrift door de intense beleving en waardering voor het spel? Het is het publiek waar een voorstelling voor gemaakt wordt en het is het publiek dat uiteindelijk met alle rijkdom uit een voorstelling naar huis vertrekt. Deze prijs is een mooie manier om de makers te bedanken voor de emotie die bij het publiek tijdens verschillende bijzondere voorstellingen wordt losgemaakt.”

De uitreiking van de prijs vond op zondag 11 september plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam, waar o.a. ook de Louis d’Or en de Theo d’Or werden uitgereikt. De organisatie van de avond was in handen van Orkater en de presentatie werd verzorgd door Leopold Witte en Geert Lageveen.
Provincie:
Tag(s):