zaterdag, 25. juni 2011 - 16:58

'Door richtingaanwijzer de boot in'

Renkum

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft zaterdag 25 juni 2011 op de A50 te hoogte van Renkum een 29-jarige inwoner van Vught aangehouden.

Hij reed met valse kentekenplaten en vervoerde tenminste één gestolen rubberboot met buitenboordmotor. De medewerkers van de Verkeerspolitie en van de Waterpolitie van het KLPD stellen nog een nader onderzoek in naar de herkomst van de vier andere rubber boten met buitenboordmotoren die hij bij zich had. De man is in verzekering gesteld.

De Vughtenaar viel op omdat de rechter richtingaanwijzer van de aanhangwagen niet werkte. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij op zijn Mazda een kenteken had van een Fiat. In de aanhangwagen en in de auto vervoerde hij in totaal vijf rubberboten, waarvan vier opgerold, van het merk ‘Zodiac’ en vijf buitenboordmotoren.

De man verklaarde dat hij de boten van een Duitser had gekocht, maar kon geen nota’s of iets dergelijks overleggen. De kentekenplaten zaten er volgens hem op een ochtend op de auto nadat vrienden hadden aangegeven dat zij de platen van de Mazda graag wilden hebben.

Via een sticker van ‘Rutgers Recreatie’ uit Rhederlaag, die op meerdere boten zaten, konden medewerkers van de Waterpolitie één van de eigenaren achterhalen en een aangifte opnemen.
Provincie:
Tag(s):