zondag, 27. november 2011 - 17:24

Doorgereden na aanrijding op A58, Goes

Goes

Zaterdagavond reed (iets voor 22.00 uur) een bus over de A58 ter hoogte van Goes. Op een zeker moment werd deze bus ingehaald door een personenauto.

Toen de bestuurder van de personenauto terugstuurde naar de rechterrijbaan raakte hij vol met zijn zijkant de bus. Chauffeur en passagiers van de bus kregen de schrik van hun leven. Gelukkig raakte niemand gewond, wel liep de bus schade op.

Tot ieders verbazing stopte de bestuurder van de personenauto niet, maar reed hij in volle vaart verder. Eén van de inzittenden van de bus was gelukkig zo pienter om het kenteken van de auto te noteren en de Zeeuwse politie werd ingeseind. Door de meldkamer werd aan verschillende surveillerende agenten gevraagd uit te zien naar het voertuig. Om ongeveer 22.20 uur werd de auto gezien door agenten die in de buurt van het Zeeuws-Vlaamse Hoofdplaat reden.

De auto werd door de agenten aan de kant van de weg gezet en aan de bestuurder is gevraagd mee te werken aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had, dus moest de 47-jarige automobilist uit de gemeente Sluis mee naar het bureau voor de ademanalyse. Uit deze analyse bleek dat hij ruim drie keer teveel gedronken had en daarom is zijn rijbewijs ingevorderd door de agenten.

Uit onderzoek bleek dat de auto van de 47-jarige man 'verse schade' had aan de zijkant van zijn auto. Tijdens het verhoor op het bureau verklaarde de man dat hij dacht dat hij tegen een dier was aangereden. Hij had niet in de gaten gehad dat hij de bus geraakt had, daarom was hij doorgereden. Het rijbewijs van de man is opgestuurd naar de officier van justitie. Deze bepaalt of en wanneer de man het document terugkrijgt.
Provincie:
Tag(s):