zaterdag, 3. september 2011 - 10:13

Doorrijder (19) na dodelijk ongeval meldt zich bij politie

Werkendam

De automobilist die een 24-jarige man heeft doodgereden heeft zich bij de politie gemeld.

Enkele uren na het ongeval heeft de automobilist zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 19-jarige man uit Sleeuwijk. De man is aangehouden, zijn auto is in beslag genomen, aldus de politie.

Het slachtoffer werd zaterdagochtend rond 06.00 uur door een voorbijganger gevonden op het wegdek van de Grotewaardweg. Het slachtoffer was op dat moment al overleden aan zijn verwondingen.

Uit het sporenbeeld maakt de politie op dat hij tussen 02.00 uur en 06.00 uur waarschijnlijk werd aangereden door een auto. De betrokken automobilist verliet de plaats van het ongeval zonder hulp te verlenen of de ambulancedienst en politie te alarmeren. Hij pleegde daarmee een misdrijf.

De politie kon de identiteit van het overleden slachtoffer vrij snel achterhalen. De nabestaanden van de 24-jarige man uit Woudrichem zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenissen.

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van eventuele getuigen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen en de veroorzaker van het ongeluk op te sporen.
Provincie:
Tag(s):