maandag, 31. januari 2011 - 18:19

Draden "grootste Kerstboom ter wereld" gestolen

Lopik

Eén van de speciale tuien die wordt gebruikt om de lampen aan te bevestigen voor de "grootste Kerstboom ter wereld" in Lopik-IJsselsteinis is gestolen.

Maandagochtend 31 januari 2011 werd de diefstal ontdekt door de ploeg werknemers van Volker Wessels, die met de demontage van de kerstverlichting bezig zijn.

De complete haspel (anderhalve meter in doorsnede) met daarop de speciaal gefabriceerde kostbare keflar tuidraad met daaraan handmatig gemonteerde fittingen voor de lampen, is uit het weiland gestolen. Een opmerkelijke diefstal die toch haast niet ongezien plaats gevonden kan hebben. Een schadepost van naar schatting EUR 15.000,-.
Wat de dieven met de tuidraad willen, is een raadsel, koper zit er niet in.

De Gerbrandytoren in IJsselstein (366 meter hoog) was tot 6 januari 2011 nog voor de 14e keer te zien als 'de grootste kerstboom ter wereld'. Of er nog weer een 15e keer zal komen is maar de vraag, gezien deze enorme schadepost en de inspanning die het elk jaar weer kost om het benodigde geld voor dit project bij elkaar te krijgen aldus NOVEC, eigenaar van de zendmast.

Nog meer diefstal van opmerkelijk veel stroomdraden
Zondagavond of in de nacht van zondag op maandag is eveneens in Woerden een vrachtwagencombinatie met een grote partij koper gestolen. In de vrachtwagen lag een partij koper van meer dan twintigduizend kilo.
Provincie:
Tag(s):