vrijdag, 25. februari 2011 - 19:20

Drenthe draagt financieel bij aan 10 evenementen

Regio

Tien grote publieksevenementen in Drenthe krijgen dit jaar een
waarderingssubsidie van de provincie. In totaal gaat het daarbij om een bedrag van 42.315 euro.

De eenmalige subsidies worden uitgekeerd in het kader van de Beleidsregel bijzondere evenementen 2009-2011. Die beleidsregel is in 2009 vastgesteld ter ondersteuning van evenementen met een grote regionale uitstraling en promotionele waarde voor de provincie.

Tot 1 januari konden organisatoren aanvragen indienen voor evenementen die in 2011 plaatsvinden. Bij de beoordeling is gekeken naar de spreiding van de evenementen en de mate waarin de activiteiten in het verlengde liggen van de Sociale Agenda 2009- 2012 en de Culturele en Museale Agenda 2009-2012. Een belangrijke voorwaarde is ook dat de gemeente een even grote bijdrage levert als de provincie.

In totaal zijn 22 aanvragen ingediend. Per evenement is de maximale subsidie 5000 euro. Vijf evenementen ontvangen dit jaar die maximale bijdrage. Dat zijn: popfestival Sweelpop in Zweeloo, het (inter-)nationale concours hippique in De Wolden, het wielercriterium de Gouden Pijl in Emmen, de feestweek van de Rodermarkt en het Bloemencorso in Eelde.

De andere vijf evenementen die een bijdrage krijgen zijn: de Historische Motor Grand Prix in Eext, de Wintertriathlon in Assen, het GigaGfestival in Pesse, het Grachtenfestival in Meppel en de Top of Holland Trophy in Assen, Beilen en Paterswolde.
Provincie:
Tag(s):