woensdag, 1. juni 2011 - 18:12

Drenthe uitgeroepen tot Fietsprovincie van het jaar 2011

Regio

Drenthe is in 2011 voor de Nederlandse recreatieve fietser de meest aantrekkelijke fietsprovincie.

Dat blijkt uit een gezamenlijke internetpoll van Fietsen.123.nl en de organisatie van Meimaand Fietsmaand (NBTC). Zo’n 5.000 actieve fietsers brachten de afgelopen weken hun stem uit. Na winnaar Drenthe (26% van de stemmen) volgen Gelderland (20%) en Noord-Brabant (12%), op de voet gevolgd door Limburg (11%).

Bij de keuze voor de favoriete fietsprovincie is een aantrekkelijk landschap voor vier op de vijf fietsers het belangrijkste motief. Ook de kwaliteit van de fietspaden is voor de deelnemers een zwaarwegend criterium, evenals het aantal te fietsen routes en de beleving van rust en ruimte.

De Zilveren Kruis Drentse Fiets 4Daagse biedt een uitgelezen mogelijkheid om met Drenthe als de fietsprovincie van het jaar 2011 kennis te maken. Dankzij een veelheid aan kwalitatief goede, meestal vrij liggende, fietspaden brengt de Fiets 4Daagse de fietser op de meest prachtige en onverwachte locaties.

Er is keuze uit zeven in de provincie verspreid liggende startplaatsen met routes van 30 tot 60 km per dag. Voor de meer sportieve fietsers zijn er routes van 80 en 100 km en mountainbikeroutes. En kinderen en hun (groot)ouders kunnen hun hart ophalen op de KindActiefRoutes.
Provincie:
Tag(s):