dinsdag, 1. november 2011 - 16:19

Drenthe zoekt culturele uitblinkers

Regio

Om het culturele klimaat in Drenthe te stimuleren en te belonen, reiken de provincie Drenthe en het Kunstennetwerk Drenthe in 2012 drie culturele prijzen uit. Tot 10 december 2011 kan iedereen personen, instellingen en groepen voordragen voor de Talentprijs, de Drentse Stimuleringsprijs en de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Zowel professionals als amateurs komen in aanmerking.

De Talentprijs is bestemd voor een getalenteerd of veelbelovend individu of groep die potentie heeft om landelijk door te breken. De persoon of groep moet gedreven zijn om zich verder te ontwikkelen en heeft in 2011 een bijzondere prestatie geleverd.

De Drentse Stimuleringsprijs is voor een persoon, groep of instelling die in 2011 een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het kunst- en cultuurklimaat van Drenthe. Er is voor Drenthe een uitzonderlijk en vernieuwende culturele prestatie geleverd. De winnaar wordt gestimuleerd zich verder te ontwikkelen en het cultuurklimaat in Drenthe te blijven verrijken met nieuwe bijzondere projecten of initiatieven.

De Grote Culturele Prijs van Drenthe wordt eens in de twee jaar door de provincie Drenthe toegekend aan een kunstenaar of instelling die bijzondere verdiensten heeft geleverd op cultureel gebied in Drenthe. Voor deze oeuvreprijs wordt vooral gekeken naar de culturele en sociale betekenis voor de provincie en hoe inspirerend het werk is.
Provincie:
Tag(s):