donderdag, 3. februari 2011 - 21:13

Drents Kieskompas online

Regio

Het Kieskompas voor de verkiezingen voor Provinciale Staten van Drenthe is online. Drentse stemmers kunnen bij het bepalen van hun stem de hulp inroepen van het Kieskompas. Die is op maat gemaakt voor de Drentse kiezer. Het Kieskompas is te vinden via www.kieskompas.nl of www.drenthe.nl/verkiezingen.

Het Kieskompas bevat 30 uiteenlopende stellingen die actueel zijn in de provinciale politiek. Bezoekers van Kieskompas kunnen hun mening geven over de stellingen. Het Kieskompas kan kiezers helpen bij het bepalen van hun stem. Het laat zien welke politieke partijen het dichtst in de buurt komen van de aangegeven voorkeuren van de bezoeker. Het invullen van de Kieskompas kost hooguit tien minuten.

Later deze maand volgt nog een ‘Kieskompas in Beeld’ voor mensen die liever aan de hand van beelden en/of gesproken tekst hun politieke voorkeuren willen testen.

Bezoekers van Kieskompas kunnen aansluitend via de website www.reuring.nl discussiëren over de stellingen met andere Drenten. Het discussieplatform Reuring.nl is direct gelinkt aan de site van Kieskompas.nl.

In de hele provincie vinden activiteiten plaats rond de verkiezingen voor Provinciale Staten op 2 maart. Zo geven statenleden les op verschillende scholen in de provincie. Ook vinden debatten plaats tussen de lijsttrekkers van de partijen. Een actueel overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.drenthe.nl/verkiezingen.

Alle inwoners van Drenthe van 18 jaar en ouder kunnen op woensdag 2 maart 2011 hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de Provinciale Staten van Drenthe. Vergeet uw identiteitsbewijs niet bij het uitbrengen van uw stem. De verkiezingen zijn ook van belang voor de samenstelling van de Eerste kamer die op 23 mei 2011 tot stand komt. De nieuwe statenleden kiezen op die dag de leden van de Eerste Kamer.
Provincie:
Tag(s):