woensdag, 28. september 2011 - 21:18

Drentse bestuurders bezoeken "veldslag" op TT circuit

Assen

Het zwaartepunt van de grootste militaire oefening van de afgelopen jaren, Falcon Autumn, ligt deze week in Drenthe. Het provinciebestuur van Drenthe voelt zich dan ook nauw betrokken bij deze operatie en lieten zich daarom woensdag op de hoogte stellen.

Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar en gedeputeerde Henk Brink te velde gingen niet alleen ter plaatse om zich op de hoogte te laten stellen maar ook om hun betrokkenheid te tonen bij de militairen, van wie een aanzienlijk aantal is gelegerd op kazernes in Drenthe.

Tichelaar en Brink brachten op uitnodiging van generaal Otto van Wiggen, commandant van de 11e Air Manoeuvre Brigade, een bezoek aan het TT circuit waar zich op dat moment een `veldslag’ voltrok. De militaire operatie heeft ook grote impact op de omgeving van het tijdelijke oefengebied.

Zaterdag 1 oktober bekijkt de Commissaris van de Koningin de militaire manoeuvres vanuit de lucht. Hij maakt dan, samen met onder anderen minister van Defensie Hillen, minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal en de commandant der strijdkrachten generaal Van Uhm, een vlucht boven het gebied in een Chinook-helikopter.
Provincie:
Tag(s):