maandag, 24. januari 2011 - 11:30

Drie aanhoudingen na ongeval

Muiden

Agenten van het Korps Landelijk Politiediensten (KLPD) zagen zondagnacht bij een pompstation langs de A1 drie mannen waarvan zij het vermoeden hadden dat zij gedronken hadden.

Toen het drietal een auto instapte om weg te rijden, probeerden de agenten de aandacht te trekken van de mannen. Het drietal reed echter weg. De agenten stapten in hun auto en reden er achteraan. De auto had echter al een grote voorsprong en bij de Vechtbrug raakte de auto uit het zicht.

Er werd verder gezocht en uiteindelijk werd de auto op de Maxisweg in de bosjes gevonden. Bleek dat de bestuurder de busafrit had genomen en vervolgens bij een sloot tegen een boom was beland. Twee inzittenden werden naast de auto aangetroffen. De bestuurder was gevlucht en werd door agenten van het politiekorps Gooi en Vechtstreek aangehouden op de Kogge in Muiden. Daar lag hij half in een sloot.

De drie mannen werden met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen. Het gaat om twee 18-jarige inwoners van Amsterdam en Bussum en een 22-jarige Bussumer. Met behulp van een bloedonderzoek wordt onderzocht of de 18-jarige bestuurder uit Amsterdam onder invloed reed.
Provincie:
Tag(s):