zaterdag, 9. juli 2011 - 15:50

Drie aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Groesbeek

De politie rukte vrijdagavond met meerdere eenheden uit na een uit de hand gelopen conflict op de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek.

Drie verdachten, bekenden van elkaar, zijn aangehouden en de politie is bezig met een uitgebreid onderzoek.

Ter plekke aangekomen zagen politieagenten dat er veel mensen op straat waren, er werd geduwd en getrokken. Zij scheidden de diverse partijen van elkaar en spraken met betrokkenen. Eén man, van 34 jaar en afkomstig uit Groesbeek, was dermate gewond aan zijn hoofd dat de agenten een ambulance waarschuwden. De man vertelde dat hij door twee mannen geschopt en geslagen zou zijn. Daarop zijn deze twee verdachten, die daar nog aanwezig waren, meteen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Het gaat om twee inwoners van Groesbeek van 42 en 44 jaar. Die zouden op hun beurt door de 34-jarige zijn bedreigd met een luchtbuks. Dit zou voorafgaand aan de vechtpartij op straat hebben plaatsgevonden toen zij elkaar, rijdend in twee auto’s, tegenkwamen op de Burgemeester Ottenhoffstraat. Ook de 34-jarige man werd aangehouden, als verdachte van bedreiging.

Bikers van politie vonden achter een voertuig inderdaad een luchtbuks. Deze is voor sporenonderzoek in beslag genomen. De politie onderzoekt nog of er daadwerkelijk geschoten is, maar die aanwijzing is er vooralsnog niet. Agenten hebben de twee voertuigen van de verdachten nader bekeken. Zij troffen een kleine hoeveelheid verdovende middelen aan, vermoedelijk cocaïne, en nog wat andere spullen waarop beide auto’s voor verder onderzoek in beslag werden genomen. De drugs worden getest.

De drie verdachten zijn ingesloten op het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. De gewonde verdachte werd eerst nog naar het ziekenhuis begeleid waar hij is behandeld. De politie is bezig met het horen van de verdachten. Ook spreekt zij met getuigen en zal er nader forensisch onderzoek plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):