maandag, 16. mei 2011 - 11:28

Drie doden schietincident Zwijndrecht allen meerderjarig

zwijndrecht

Maandagochtend heeft rond 10.30 uur een schietincident plaatsgevonden waarbij 3 personen zijn omgekomen en 1 man gewond is geraakt. Dit heeft de politie maandagmiddag bekendgemaakt.

Update 17.30 uur
De dodelijke slachtoffers die maandagochtend zijn aangetroffen in een woning en portiek aan de Langeraarstraat in Zwijndrecht zijn allen meerderjarig. Hun identiteit is nog niet vastgesteld.

Het 63-jarige slachtoffer dat gewond naar een ziekenhuis is afgevoerd betreft de hoofdbewoner. Dit slachtoffer werd maandagochtend rond 10.30 uur aangetroffen op de Turk, een straat in de omgeving van de Langeraarstraat. De toestand van deze man is stabiel en er is inmiddels door de politie met hem gesproken.

Medewerkers van de Forensische Technische Opsporing zijn gestart met een uitgebreid sporenonderzoek in en om de woning aan de Langeraarstraat. Om deze reden is de omgeving van deze woning breed afgezet.

Eerdere berichtgeving
De politie kreeg maandagochtend een melding dat er een schietincident had plaatsgevonden in de omgeving Turk/Langeraarstraat. Bij het ter plaatse komen, troffen agenten de gewonde man aan. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is niet bekend.

Arrestatieteam
Een arrestatieteam kwam direct ter plaatse, omdat de verdachte zich mogelijk nog in een woning aan de Langeraarstraat op zou houden. Na het doorzoeken van de woning troffen zij geen verdachte aan. Wel werden de drie dodelijke slachtoffers aangetroffen. Ze zijn door geweld om het leven gekomen.

TGO
De politie heeft direct een Team Grootschalige Opsporing van circa 20 mensen opgezet dat de zaak onderzoekt. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing doen een (sporen)onderzoek.

Buurtonderzoek
Daarnaast heeft de politie een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. De politie vraagt getuigen en mensen die anderszins informatie hebben die helpt in het onderzoek contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief) of 0800-7000 (anoniem).

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):