vrijdag, 16. december 2011 - 22:21

Drie Fransen en een Algerijn aangehouden door Marechaussee

Breda

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagavond op de A16 bij Breda een Algerijn en drie Fransen aangehouden op verdenking van diefstal, heling, verduistering en verboden wapenbezit.

Het viertal werd door een gecombineerd team van de Marechaussee Eindhoven en Hoogerheijde gecontroleerd tijdens een zogenaamde MTV-controle ( mobiel toezicht veiligheid ).

Motorrijders van de Marechaussee hadden het viertal naar een parkeerplaats geleid om onder meer nader onderzoek in te stellen naar de staat van het voertuig. Het was de Marechaussee opgevallen dat een aantal voertuigonderdelen met tape waren bevestigd.

Toen het voertuig werd nagetrokken bleek de kentekenplaat te horen bij een ander voertuig, waar een maand eerder een aangifte van diefstal van kentekenplaten voor was gedaan. De aangever bleek sinds de diefstal diverse aanmaningen van incassobureaus te hebben ontvangen in verband met niet betalen na tanken.

Nader onderzoek wees uit dat meerdere Franse kentekenplaten en een stroomstootwapen in de vorm van een GSM in de auto verstopt lagen.

De bestuurder van het voertuig blijft vastzitten voor verder onderzoek door de Marechaussee, de andere drie inzittenden zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):