dinsdag, 30. augustus 2011 - 19:58

Drie gewonden bij aanrijding op A1 bij Deventer

Deventer

Dinsdagmiddag zijn om ongeveer 16.45 uur op de A1 tussen de afslagen Deventer-Oost en Bathmen bij een aanrijding drie personen gewond geraakt waarvan twee ernstig. Dit heeft de politie dinsdag laten weten.

Ter plaatse was er, vlak voor het ongeval, sprake van langzaamrijdend of stilstaand verkeer. Een vrachtauto, bestuurd door een chauffeur uit Duitsland, had dit door nog onbekende oorzaak niet of te laat opgemerkt en reed achterop de file.

Bij de aanrijding raakten drie vrachtauto’s, twee busjes en een personenauto betrokken. Er raakten twee personen zwaargewond en 1 persoon lichtgewond.

Een zwaargewonde persoon werd met een traumaheli naar het ziekenhuis gebracht, de andere zwaargewonde met een ambulance. De Duitse bestuurder van de vrachtauto werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van gevaar op de weg.

'De hulpdiensten waren rond 20.00 uur nog bezig met bergingswerkzaamheden en dit zal nog wel enige uren in beslag nemen', meldt de politie. Tot die tijd blijft de weg afgesloten.
Provincie:
Tag(s):