dinsdag, 19. juli 2011 - 14:54

Drie gewonden bij aanrijding op de A6

Swifterbant

Een 58-jarige man uit Almere en een bestuurder met zijn 18-jarige bijrijder uit Hardenberg raakten dinsdagochtend rond 11.45 uur gewond bij een aanrijding op de autosnelweg A6.

Die ochtend trok het verkeer uit stilstand op bij het openen van de Ketelbrug. Een bestuurder van een auto die op de linkerrijstrook stilstond had problemen met zijn versnelling en kon niet wegrijden. De bestuurder van de auto die achter hem stond stapte uit zijn auto om zijn voorganger te helpen.

Op dat moment reed een derde voertuig tegen de achterkant van de auto van de hulpvaardige bestuurder, waarna een kop/staart aanrijding ontstond tussen de drie voertuigen. De 58-jarige bestuurder van de achterste auto en de bestuurder met zijn bijrijder van het middelste voertuig zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het verkeersongevallenteam doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij zijn beide rijstroken afgesloten. Het wegdek moet opgeruimd worden om dat er bij het de aanrijding bouwmateriaal uit één van de voertuigen op het wegdek terecht is gekomen. Op dit moment is er sprake van langzaam rijdend verkeer en kan het overige verkeer via de vluchtstrook hun weg vervolgen.
Provincie:
Tag(s):