zondag, 13. februari 2011 - 9:20

Drie gewonden bij schietpartij Terneuzen

Terneuzen

Bij een schietpartij zijn vannacht bij een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Terneuzen drie mensen gewond geraakt. De politie heeft hiervoor twee verdachten aangehouden.

Update 12.00 uur
De slachtoffers van de schietpartij, die naar Gent zijn vervoerd, zijn 21 en 22 jaar, beiden afkomstig uit Terneuzen. De derde gewonde is een 22 jarige man eveneens uit Terneuzen. Deze man is na behandeling in het ziekenhuis door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging voorafgaand aan het schietincident.

De leeftijd van de man die is aangehouden voor het belemmeren van het werk van de politie is 23 jaar. Hij is eveneens afkomstig uit Terneuzen.

Eerdere berichtgeving
Twee bikers van de politie hoorden omstreeks 03.20 uur vermoedelijk enkele schoten aan de achterzijde van een café. Ze gingen ter plaatse en hielden op het Arsenaalplein twee verdachten aan. Zij zijn naar het politiebureau gebracht. Dit zijn twee mannen van 26 en 29 jaar uit de gemeente Terneuzen.

Twee slachtoffers van de schietpartij zijn met de ambulance naar het ziekenhuis de Honte in Terneuzen gebracht. Vanwege de ernst van hun verwondingen zijn ze naar een ziekenhuis in Gent vervoerd. Een derde slachtoffer van de schietpartij is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis in Terneuzen gegaan. Hij is aan zijn arm gewond geraakt en wordt hiervoor behandeld.

Tijdens de aanhouding van de verdachten bemoeide zich een derde persoon hiermee. Hij is ook aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de schietpartij.
Provincie:
Tag(s):