woensdag, 13. juli 2011 - 13:12

Drie gewonden waarvan één zeer ernstig ongeval Almere

Almere

Woendagochtend rond 08.30 uur heeft er een ernstige aanrijding met letsel en beknelling plaatsgevonden op de Hogering ter hoogte van afslag 3 Almere Stad-West waarbij twee voertuigen betrokken waren. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Hierbij is een 30-jarige vrouw ernstig gewond geraakt. In hetzelfde voertuig zat een kind dat op het moment van aantreffen bij bewustzijn was. Zowel moeder als kind zijn met spoed overgebracht naar een specialistisch ziekenhuis.

De andere betrokkene, een 33-jarige man uit Almere is behandeld in een ziekenhuis in Almere. Zowel moeder als kind zaten bekneld en moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd.

Een personenauto en een busje raakten door, vermoedelijk een voorrangskwestie, met elkaar in botsing op de Hogering ter hoogte van de Traverse. De bestuurder van het busje kwam uit de richting van de Hogering en wilde rechtdoor rijden om de oprit A6 richting Lelystad op te gaan. De personenauto kwam uit de tegenovergestelde richting en reed de Hogering op.

Verschillende hulpdiensten waren ter plaatse om de slachtoffers te bevrijden en eerste medische bijstand te verzorgen. De 33-jarige man is, nadat hij zich onder medische behandeling heeft laten stellen, aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.
Provincie:
Tag(s):