vrijdag, 14. oktober 2011 - 16:27

Drie Hells Angels aangehouden vanwege afpersing

Arnhem

De Nationale Recherche heeft in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee vrijdagmorgen drie mannen aangehouden op verdenking van afpersing, vuurwapenbezit en drugshandel. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.

Hells Angels
Een van de verdachten is een 34-jarige onderofficier en schietinstructeur bij de Koninklijke Landmacht. Alle drie de verdachten zijn lid van de motorclub Hells Angels. Zij komen uit Veenendaal, Arnhem en Soest.

Afpersing Arnhemse exploitant
Het drietal is vermoedelijk betrokken bij de afpersing van de exploitant van een uitgaansgelegenheid in Arnhem. Onder bedreiging van een vuurwapen en fysiek geweld zou de ondernemer in september afstand hebben gedaan van zijn belangen bij de zaak.

Een van de drie verdachten, een 37-jarige man uit Arnhem, is mede-exploitant van de uitgaansgelegenheid. De aangehouden militair werkt als portier in deze zaak. Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten en de uitgaansgelegenheid in Arnhem legden de rechercheurs beslag op een verboden wapen, een stroomstootwapen en administratie.

Aan de actie van de Nationale Recherche en de Koninklijke Marechaussee is vrijdagmorgen bijstand verleend door de regiopolitie Gelderland-Midden.

De verdachten worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Utrecht.
Provincie:
Tag(s):