woensdag, 2. februari 2011 - 11:00

Drie hennepkwekerijen opgerold

Op dinsdag 1 februari jl. zijn in het politie district Tilburg drie hennepruimingen uitgevoerd. Het gaat om twee adressen in Goirle en één in Tilburg. In Goirle werden de woningen voor het eerst bestuursrechterlijk geruimd.

Vrijdag 28 januari jl. werd door de burgemeester nog het convenant daarover ondertekend.

Het eerste adres in Goirle was een woning in de Van Hessen Kasselstraat. Daar werd door het hennepteam een in gebruik zijnde kwekerij aangetroffen waar onlangs de planten waren geoogst, maar de rest nog aanwezig was. In dit pand werd de stroom illegaal afgetapt.

Het tweede pand in Goirle betrof een woning in de Beukengaard. Hier werd op zolder een volledig in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ook hier was sprake van fraude met het elektriciteitsnetwerk. Er werden 385 planten in beslag genomen. Zowel de planten alsmede de voor de kweek benodigde apparatuur werden direct vernietigd. De bewoner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

In Tilburg werd in een appartement gelegen aan de Heuvelring een hennepkwekerij aangetroffen. De woning werd niet als woning gebruikt maar als kweekruimte. Ook hier was er sprake van illegale stroomafname. Er werden 385 hennepplanten aangetroffen. De voor de kwekerij benodigde materialen alsmede de planten werden in beslag genomen en direct vernietigd.
Provincie:
Tag(s):