maandag, 20. juni 2011 - 17:49

Drie inbrekers aangehouden na achtervolging

Joure

De politie heeft maandagochtend vroeg na een grote zoekactie drie inbrekers aangehouden. Maandagochtend om 04.30 uur kwam van een beveiligingsbedrijf een melding bij de politie binnen van een inbraak in een casino aan de Midstraat in Joure. Meerdere eenheden van de politie keken uit naar de inbrekers.

Een auto met daarin vermoedelijk twee inbrekers reed met hoge snelheid richting Sneek. De achtervolging werd ingezet en agenten zagen dat de twee met hun auto vast kwamen te zitten in een greppel naast de A7 net voor Sneek. Het duo sprong uit de auto en ging er vandoor.

Direct werd met politiehonden gezocht naar de twee. In een bos nabij Burgermeester Rasterhofflaan werd een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. Beide mannen werden gebeten door een politiehond en ze moesten dan ook door een arts worden behandeld. De auto van hen werd in beslag genomen en het duo werd voor nader onderzoek ingesloten.

Bij de inbraak, waren naast de twee aangehouden mannen, nog een aantal inbrekers betrokken. Het vermoeden bestond dat zij te voet waren vertrokken. Het signalement van twee van hen werd via Burgernet doorgegeven aan de deelnemers in de gemeente Skarsterlân.

Op de Geert Knolweg in Joure werd een auto aangetroffen met daarin een 22-jarige inwoner van Almere. Hij kon geen goede verklaring geven waarom hij in Joure was. Deze man werd dan ook aangehouden. Ook zijn auto werd in beslag genomen. Op de Tunen in Joure werd door de agenten eveneens een auto aangetroffen, waarvan het vermoeden bestond dat deze ook door de inbrekers was gebruikt. Ook deze auto werd in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):