vrijdag, 10. juni 2011 - 10:55

Drie Roemenen aangehouden voor beroving

Harlingen

De politie heeft donderdagmiddag in het centrum van Harlingen drie Roemenen van 21, 23 en 26 jaar aangehouden op verdenking van beroving.

Een 83-jarige inwoonster van Harlingen was in een winkel aan de Groen van Prinsterenstraat. Vervolgens werd ze door een man van haar portemonnee beroofd. Al snel werd duidelijk dat de man niet alleen had geopereerd. Na de melding via 1-1-2 gingen meerdere agenten op zoek naar de daders. Al snel konden drie Roemenen in het centrum van de stad worden aangehouden.

De mannen werden overgebracht naar het politiebureau. Het trio bleek ook in het bezit te zijn van gestolen sportkleding. Dit was eerder die dag uit een winkel in Harlingen gestolen. De man van 21 jaar bleek daadwerkelijk de portemonnee te hebben gestolen. Hij werd dan ook in verzekering gesteld. De andere twee Roemenen werden gehoord en vervolgens werd tegen proces-verbaal opgemaakt. Het duo mocht donderdagavond het bureau weer verlaten. Zowel de bejaarde dame als een medewerker van het winkelbedrijf deden aangifte.
Provincie:
Tag(s):