vrijdag, 7. oktober 2011 - 18:31

Drie verdachten explosie Ritthem blijven langer vast

Middelburg

De drie verdachten die op donderdag 6 oktober zijn aangehouden in Oost-Souburg in het onderzoek naar de explosie in Ritthem blijven met goedkeuring van de rechter-commissaris van de rechtbank te Middelburg vastzitten.

Het Openbaar Ministerie Middelburg beslist volgende week of de drie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de inbewaringstelling, een termijn van maximaal twee weken.

De verdachten zijn een 20-jarige man en zijn ouders, een man van 59 jaar en een vrouw van 50 jaar. De zoon wordt verdacht van het vervaardigen van een explosief en het tot ontploffing brengen daarvan. De ouders worden ervan verdacht daarbij betrokken te zijn geweest. Zij werden aangehouden in hun woning in Oost-Souburg, gemeente Vlissingen.

De politie hield de verdachten aan waarna een team van explosievenexperts de woning verkende en controleerde op explosieven. Er zijn geen explosieven in de woning aangetroffen. Vrijdag is gestart met het doorzoeken van de de woning naar bewijsmateriaal. Twee auto’s van het gezin zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Het NFI heeft in opdracht van het OM onderzocht welk explosief materiaal is gebruikt voor de ontploffing van de caisson op het strand in Ritthem. Inmiddels heeft het OM de onderzoeksresultaten van het NFI ontvangen. In het belang van het onderzoek worden daar op dit moment geen mededelingen over gedaan.
Provincie:
Tag(s):