donderdag, 15. december 2011 - 23:01

Drie verdachten van straatroof direct aangehouden

Barendrecht

De politie heeft de afgelopen week drie jongens aangehouden. Zij worden verdacht van een poging beroving.

Maandagavond rond kwart over zeven fietste een vrouw over de Heulweg. Hier probeerden drie jongens haar tot stilstand te brengen door aan haar bagagedrager te trekken. De vrouw stapte af en gaf het drietal een draai om de oren.

Hierop ontstond een worsteling waarbij de tas van de vrouw afgepakt werd. De jongens renden er vervolgens vandoor. De 22-jarige vrouw liet het er niet bij zitten en rende achter de verdachten aan. Dit was voor de jonge straatrovers voldoende reden om de tas weg te gooien en de benen te nemen.
Het slachtoffer waarschuwde de politie en gaf de agenten een helder signalement.

Op de Charloise lagedijk zagen agenten één van de jongens. Hij was flink buiten adem. Deze 14-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau.
Aangezien het vermoeden bestond dat ook de andere twee daders zich in de omgeving van de Charloise lagedijk zouden bevinden werden de politiehond en de helikopter ingeschakeld.

Rechercheurs gingen grondig te werk. Het onderzoek leidde woensdag tot de aanhouding van nog twee verdachten. Deze Rotterdammers van 14 en 15 oud zijn in hun woning aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor verder verhoor.
Provincie:
Tag(s):