maandag, 25. april 2011 - 11:40

Drie zwaargewonden bij aanrijding in Amersfoort

Amersfoort

In Amersfoort op de Barchman Wuytierslaan vond zaterdagmiddag een ernstig verkeersongeval plaats tussen een scooter met twee opzittenden en een fietser.

Daarbij raakten alle drie personen zwaar gewond. Zij zijn in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.De slachtoffers zijn allen afkomstig uit Amersfoort. Op de scooter reden een 67-jarige man en een 66-jarige vrouw. De fietser is een 78-jarige man.

Omstreeks 14.20 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. De scooter met daarop een man en een vrouw reed waarschijnlijk over de Barchman Wuytierslaan. Ter hoogte van de sportvelden wilde de fietser bij een voetgangersoversteekplaats oversteken. Deze man werd daarbij in volle vaart geschept door de scooter. Alle slachtoffers vlogen door de lucht en kwamen verderop neer. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De slachtoffers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis: één persoon naar het AMC, de andere twee naar het UMC.

Onduidelijk is uit welke richting de bromfiets kwam. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):