woensdag, 3. augustus 2011 - 21:15

Driedaags festival vol plattelandsvermaak in Drouwenermond

Drouwenermond

Drie dagen motorisch geweld, van motorcross tot ‘gekkenhuisklasse’ met veel optredens van bands met welluidende namen als Dolly & Zien Tarrels, Høksons en het roemruchte Mooi Wark. Dat is Boerenrock, het driedaagse plattelandsfestival in Drouwenermond, van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus. Een dagje feestvieren kan, maar ook drie dagen op de festivalcamping is mogelijk.

Bezoekers van Boerenrock genieten een heel weekend van het beste van het platteland. Feest, vuur, gitaarmuziek en ronkende motoren. Er zijn diverse attracties en allerlei soorten vertier. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals een springkussen, een draaimolen en een rodeostier. Overnachten kan op de festivalcamping, die is voorzien van de nodige sanitaire voorzieningen.

Boerenrock trapt af op vrijdag 26 augustus. Dan is er een trekkertrekdemonstratie met oldstock- en sportklassetractoren, waarvoor de toegang gratis is. In de feesttent zijn optredens van Normaal-coverband Høksons en Scrum, een zesmansformatie die geïnspireerd door onder meer The Dubliners en Flogging Molly een powerfolkfeest ten gehore brengt. Voor de campinggasten is er na afloop van het feest in de tent – rond 1.00 uur –nog een campingoptreden van Høksons.

Boerenrock gaat op zaterdag vanaf 11.00 uur verder met auto-, motor- en brommercrosses, een autorodeo, combineraces, een gekkenhuisklasse en een demo tractorspeedway. Het motorisch kabaal wordt afgewisseld met gitaargeweld van Dolly en Zien Tarrels, waarvan de albumtitels ‘Jong en Onwies’ en ‘Hits(ig)’ voor zich spreken. Er is een spectaculaire show voor rook en vuur van een stuntteam en ’s avonds zetten Dolly en Zien Tarrels, De Richards en Mooi Wark de feesttent op zijn kop. Voor de campinggasten is er na afloop van het feest in de tent – rond 1.00 uur –nog een campingoptreden van nogmaals Dolly en Zien Tarrels.

Ook op zondag staat er vanaf 11.00 uur een uitgebreid cross- en raceprogramma te gebeuren, met dezelfde klasses als op zaterdag. Verder is eer een demonstratie met een Dakar Rallytruck. De muziek wordt op de zondag verzorgd door De Esperando’s en Dolly en Zien Tarrels. De festiviteiten gaan door tot ongeveer 22.00 uur.

Drie dagen Boerenrock inclusief overnachting op de camping kost vijftig euro. Deze camping passe-partouts zijn alleen verkrijgbaar via www.boerenrockfestival.nl. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van zestien jaar. Voor campinggasten zijn er zowel vrijdag- als zaterdagnacht speciale campingoptredens.
Provincie:
Tag(s):