woensdag, 23. november 2011 - 9:04

Driekwart van de comazuipende pubers kreeg eerste glas van ouders

Delft

Volgens kinderarts Nico van der Lely en kinderpsycholoog Mireille de Visserr lijkt het steeds erger te worden met het comazuipen en alcoholgebruik onder de jeugd, zo melden verschillende media woensdag.

Van der Lely, oprichter van de kinderpoli voor jeugd & alcohol van het Reiner de Graaf Gasthuis laat weten dat driekwart van de tieners dat met alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belandt, het eerste glas drank ooit van zijn ouders kreeg. ''We moeten bij de ouders beginnen, als we dit willen tegengaan'', zegt hij.

Vorig jaar belandden 684 kinderen in het ziekenhuis met een alcoholvergiftiging; een stijging van 37 procent vergeleken met het jaar ervoor.
Afgelopen week werd een 10-jarig kind opgenomen in het ziekenhuis na een alcoholvergiftiging. Tot dan was de jongste geregistreerde tiener 12 jaar.

In het buitenland zijn nog jongere kinderen met alcoholvergiftiging opgenomen. Volgens Van der Lely is in Duitsland ooit een kind van 7 in het ziekenhuis beland en in Groot-Brittannië een van 8.

Van der Lely presenteert woensdag het boek Onze kinderen en alcohol.
Provincie:
Tag(s):