donderdag, 14. april 2011 - 21:09

Drietal aangehouden voor gewelddadige overval

Maastricht

In de nacht van woensdag op donderdag zijn de vermoedelijke daders van een overval op een café-eigenaar en zijn vrouw aan de Rijksweg in Geleen na hun vlucht in Maastricht gearresteerd. 


Rond twee uur werden de man en vrouw door drie gemaskerde mannen bij hun auto overvallen. Met grof geweld werden ze tegen de grond gewerkt en van een onbekend geldbedrag beroofd. De gewaarschuwde politie wilden een auto controleren, die vanaf de plaats van de overval kwam aanrijden. De bestuurder negeerde het stopteken en wist uiteindelijk met hoge snelheid te ontkomen naar België. De politie brak de achtervolging af vanwege de onverantwoorde hoge snelheid van de vluchtende auto.
Dezelfde nacht rond half vier zag een politiepatrouille de vluchtauto de Belgisch-Nederlandse grens aan de Tongerseweg in Maastricht passeren. Weer werd een stopteken genegeerd. Met assistentie van een tweede politieauto kon de bestuurder even verder tot stoppen worden gedwongen aan de Javastraat. De beide inzittenden, een 24-jarige Rotterdammer en een 25-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats zijn gearresteerd.
Provincie:
Tag(s):