woensdag, 19. januari 2011 - 21:30

Drietal aangehouden voor straatroof op bejaarde vrouw

Groningen

De politie heeft woensdagmiddag drie knapen (14, 16 en 18 jaar) uit Steenbergen, Assen en ’t Zandt aangehouden voor een laffe straatroof waarbij een 84-jarige vrouw gewond raakte.

Agenten reageerden op een melding van een tasjesroof op de Paterswoldseweg met de Galenuslaan in Groningen. Omdat de beroving was doorgegeven via het landelijk alarmnummer 112 waren de dienders snel bij het slachtoffer. Hier bleek dat drie knapen een 84-jarige vrouw uit Groningen hadden beroofd van haar tas. Het trio had de handtas van de vrouw meegetrokken en daarna hard weggelopen. Hierdoor kwam de bejaarde vrouw ten val. Zij raakte gewond aan haar hoofd en is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De agenten gaven direct de signalementen van de straatrovers door. Gealarmeerde agenten stelden hierop direct een ringensysteem in. Zij gingen op strategische plekken in de omgeving staan. Op deze wijze konden agenten even later twee verdachten (14 en 16 jaar) op basis van de doorgegeven signalementen in de omgeving aanhouden. De 18-jarige verdachte werd weer even later aangehouden in de omgeving van de beroving. De tas van de vrouw werd na een zoektocht teruggevonden in de bosjes. De verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Het roofcoördinatieteam van de politie Groningen stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):