zondag, 18. december 2011 - 13:01

Dronken autodief aangehouden

Leeuwarden

De politie heeft zaterdagmiddag een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol en diefstal van een auto. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Surveillerende agenten kregen een melding dat op de rotonde bij de Lekkumerweg een auto uit koers was geraakt. Het voertuig had onder andere een lantaarnpaal en twee auto’s geraakt.

Voetgangers
Ook had de bestuurder met de auto over het fietspad gereden en daarbij waren drie voetgangers bijna aangereden. Diverse getuigen hadden 1-1-2 gebeld omdat de bestuurder de auto had verlaten en het vervolgens op een lopen zette.

De man kon uiteindelijk in de Jan Evenhuisstraat worden aangehouden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij iedere medewerking.

De man werd dan ook voor nader onderzoek en ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto bleek in de nacht van vrijdag op zaterdag in Hurdegaryp te zijn gestolen. De eigenaar deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):