zaterdag, 26. november 2011 - 15:32

Dronken doorrijden na botsing tegen boom

Vrijdagnacht werd de politie gewaarschuwd over een geval van doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Het betrof een 55-jarige inwoner van de gemeente Heumen, vader van één van de jongeren, die hij zou ophalen van een schoolfeest in Nijmegen. Op de St Walrickweg in Overasselt reed de man tegen een boom.

De jongeren besloten om uit te stappen, waarna de man doorreed naar huis. Eén van jongeren, vier personen van 13-14 jaar, waarschuwde haar moeder, die het flink geschrokken gezelschap vervolgens in het bos kwam halen.

De politie startte een onderzoek en sprak met de diverse betrokkenen. De verdachte kreeg vervolgens politiebezoek aan huis. Zijn auto zou door de aanrijding schade hebben opgelopen. De 55-jarige heeft een blaastest gedaan, waaruit bleek dat er vermoedelijk sprake was van alcoholgebruik.

Op het politiebureau was de uitslag op de ademanalyse 410 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220. Het rijbewijs van de 55-jarige man is ingevorderd, tevens wordt melding gedaan aan het CBR voor een rijgeschiktheidsonderzoek. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt van rijden onder invloed en doorrijden na aanrijding.
Provincie:
Tag(s):