donderdag, 15. september 2011 - 18:14

Dronken kapitein krijg vijftienhonderd euro boete

Vlissingen

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Vlissingen heeft woensdag tegen een Slowaakse kapitein proces-verbaal opgemaakt omdat hij onder invloed van alcohol met zijn schip de Westerschelde opvoer. De man accepteerde een transactievoorstel van vijftienhonderd euro waarmee hij verdere vervolging afkocht.

De Waterpolitie kreeg aan het eind van de middag via de Verkeerscentrale van Rijkswaterstaat de melding dat de kapitein van een onder Liberiaanse vlag varende zeeschip vermoedelijk onder invloed van alcohol was.

Omstreeks 19.15 uur ging de Waterpolitie op de rede van Vlissingen aan boord van het zeeschip en constateerde dat de 53-jarige kapitein nauwelijks op zijn benen kon staan en bloeddoorlopen ogen had. De blaastest bevestigde het vermoeden van alcoholgebruik en de man werd aangehouden. Na het afmeren werd de kapitein overgebracht naar het politiebureau waar de ademanalyse een definitief alcoholpromillage van 1,3 aangaf. Het wettelijk toegestane maximum is 0,5 promille.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de kapitein een transactievoorstel van 1500 euro gedaan, welke de man accepteerde
Provincie:
Tag(s):