zaterdag, 2. juli 2011 - 17:16

Dronken man rijdt agent omver

Dokkum

Een dronken 34-jarige inwoner van Niawier heeft vrijdagavond een agent overreden op zijn snorfiets. De man is aangehouden op verdenking van zware mishandeling c.q poging doodslag.

De agenten zagen de man op een snorfiets slingerend over de Pier Prinslaan rijden. Toen hij even stopte en afstapte, bleek hij onvast ter been. Vervolgens stapte de man weer op zijn snorfiets.

De agenten besloten hem te controleren en hem een stopteken gaven In plaats van te stoppen, reed hij met volle vaart op de agenten in. Een van de agenten werd door de snorfiets geraakt en kwam ten val. De agent raakte licht gewond aan zijn knie en zijn kleding raakte beschadigd.

Toen zij de man wilden aanhouden, rukte deze zich los en reed nogmaals met zijn voertuig op de agenten in en kwam vervolgens ten val. Hierbij raakte hij gewond en kon worden aangehouden. De man pleegde tijdens de aanhouding het nodige verzet. De gewonde man werd per ambulance en in gezelschap van agenten overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum voor een medische behandeling. Vervolgens werd hij overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De snorfiets werd in beslag genomen. Omdat de man onder invloed van alcohol was, werd een bloedproef van hem afgenomen.
Provincie:
Tag(s):