maandag, 16. mei 2011 - 9:36

Dronken minderjarige joyrider ramt woning

Venray

Afgelopen weekend zijn in Noord-Limburg twee minderjarige jongens aangehouden na een joyride. Beide bestuurders bleken ook gedronklen te hebben, zo meldt de politie.

In de nacht van zaterdag op zondag veroorzaakte een 15-jarige jongen uit Duitsland in Venray een ravage, nadat hij met de auto van zijn ouders was gaan rijden. Ook bleek de knaap onder invloed van alcohol te zijn.

De jongen verbleef met zijn ouders in een hotel in Venray toen hij ‘s nachts besloot om een ritje met de auto te maken. Ter hoogte van de T-splitsing Wilhelminastraat / Prins Hendrikstraat reed hij tegen een lantaarnpaal, een elektriciteitskastje en door een heg heen om vervolgens tegen een geparkeerde auto te botsen. De ‘automobilist’ kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de gevel van een woning. Op de stoep, vlakbij de woning waar de jongen met zijn auto tegenaan knalde liepen op dat moment twee voetgangers. Zij bleven ongedeerd. In de woning raakte gelukkig niemand gewond, wel was door de klap de gevel ontzet en was er waterschade ontstaan.

De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de Duitser bijna vier keer zoveel als toegestaan had gedronken en pepperspray bij zich droeg.

In Helden werd vrijdagnacht rond 02.30 uur een 17-jarige jongen uit Kessel aangehouden. Agenten zagen de jongen in een auto rijden op de Lambertusstraat en besloten hem te controleren. Hij had teveel gedronken, had nog geen rijbewijs en had zonder toestemming de auto van zijn vader meegenomen. Er werd een proces verbaal tegen de jongen opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):